Gezocht objecten voor de expositie over de Grote Brand van Vriezenveen

Post date: Aug 25, 2010 9:02:08 AM

Op 16 mei 2005 is het 100 jaar geleden dat de grote brand in Vriezenveen heeft gewoed. In de week van 16 tot 21 mei 2005 zal de Stichting Grote Brand diverse activiteiten organiseren omtrent de herdenking van de Grote Brand. Eén van de activiteiten die gepland staat is een expositie in de Peddemorsboerderij over de grote brand en de brandweerzorg in Vriezenveen.

Momenteel is een werkgroep actief bezig met de voorbereidingen om er een prachtige expositie van te maken. Natuurlijk zal ook de Vereniging Oud Vriezenveen haar medewerking hieraan verlenen. Momenteel wordt het archief van de vereniging op zijn kop gezet om alle objecten, documenten en foto's op tafel te krijgen.

Voor de expositie is de werkgroep nog op zoek naar voorwerpen van de brandweer te Vriezenveen, welke geleend mogen worden voor de expositie. Ook zoekt zij nog bijzondere foto's en documenten. Bent u in het bezit van dergelijke stukken, laat u het ons even weten. U kunt daarvoor contact opnemen met het Museum Oud Vriezenveen, Westeinde 54, 7671 CD Vriezenveen, tel. (0546) 563476 (tijdens kantooruren) of een berichtje mailen naar vereniging@oudvriezenveen.nl.

Overigens vindt u op de verenigingswebsite een korte geschiedschrijving over de grote brand van Vriezenveen.

Bericht van de Vereniging Oud Vriezenveen 1 november 2004.