Documentatiecentrum

Het documentatiecentrum richt zich op de geschiedenis van de voormalige gemeente Vriezenveen, bestaande uit de kernen Aadorp, Bruinehaar, De Pollen, Vriezenveen en Westerhaar-Vriezenveensewijk, en de gerelateerde betrekkingen met St. Petersburg in Rusland. Het centrum verzamelt en beheert het archief van de vereniging Oud Vriezenveen, die voor studie en onderzoek geraadpleegd kan worden.

In het historisch documentatiecentrum (HDC) van het Historisch Museum Vriezenveenzijn diverse werkplekken en faciliteiten als een computer en een kopieerapparaat. Naast het archief van de vereniging is er een bibliotheek ingericht. Ook fungeert de ruimte als uitvalsbasis voor de werkgroepen en commissies.

Beheerder van het documentatiecentrum is Hessel Boonstra, vrijwilliger van de vereniging en als documentair informatieverzorger werkzaam bij de gemeente Twenterand. Momenteel is de beheerder druk doende met de verdere inventarisatie van het archief.

Met het inrichten van het historisch documentatiecentrum denkt de vereniging op een vernieuwende manier de op schrift gestelde geschiedenis van de gemeente Vriezenveen te kunnen bewaren, uit te breiden, geschiedenis te schrijven en de collectie voor een breed publiek ter beschikking te stellen. Het documentatiecentrum is niet alleen interessant voor genealogen, historici, wetenschappers en journalisten, maar ook voor scholieren en studenten die informatie nodig hebben voor een werkstuk of scriptie.

Niet weggooien!

De vereniging Oud Vriezenveen blijft vanzelfsprekend geïnteresseerd in authentiek materiaal over de gemeente Vriezenveen: zowel over de gemeente als over het dagelijks leven. Of het nu gaat om foto's, brieven, tekeningen, affiches, krantenknipsels en documenten, de vereniging wil voorkomen dat op het eerste gezicht onbelangrijk geachte originelen verloren gaan. Mocht u over dergelijk materiaal beschikken, neem dan vooral contact op met de beheerder van het museum, Raymond Bennink, via tel. 0546-563476 of e-mail vereniging@oudvriezenveen.nl.

Openingstijden

Het documentatiecentrum is geopende tijdens de reguliere openingstijden van het museum.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de beheerder van het museum, Raymond Bennink, via tel. 0546-563476 of e-mail vereniging@oudvriezenveen.nl.

Hier vindt u een overzicht met informatie over het Historisch Documentatiecentrum: