Interessant materiaal

Heeft u interessant materiaal over de voormalige gemeente Vriezenveen? Niet weggooien! De vereniging Oud Vriezenveen vraagt aandacht voor het behoud van materiaal over de voormalige gemeente Vriezenveen van particulieren en instanties uit Nederland en de rest van de wereld. Het doel is er voor te zorgen dat het materiaal een goede bestemming krijgt. De vereniging Oud Vriezenveen en andere musea en instellingen willen voorkomen dat op het eerste gezicht onbelangrijk geachte originelen verloren gaan.

Nog altijd duiken bijzondere objecten op over de gemeente Vriezenveen. Soms bij een verhuizing, soms bij de sloop van een woning of zomaar bij het opruimen van een zolder. Variërend van een stapeltje brieven tot foto’s, films, dagboeken, documenten of een voorwerp. Lang niet altijd wordt eraan gedacht dat dit voor een instelling of museum waardevol kan zijn.

Schenkingen kunnen vrijwel altijd bij een een museum, archief of instelling worden ondergebracht. Bij iedere aanwinst wordt in overleg met de schenker de afweging gemaakt bij welk museum of archief het aangeboden stuk het best in de collectie past. Zo zorgen we er samen voor dat de tastbare herinneringen niet verloren gaan.

De vereniging Oud Vriezenveen is geïnteresseerd in authentiek materiaal over de gemeente Vriezenveen: zowel over de gemeente als over het dagelijks leven, liefst met daarbij de persoonlijke verhalen. Het gaat om voorwerpen - hoe onooglijk of geïmproviseerd ook - foto’s, brieven, tekeningen, affiches en documenten. De bijbehorende gegevens en verhalen worden vastgelegd op papier, geluidsband of video. De collectie wordt onder optimale omstandigheden bewaard, kan worden geraadpleegd via een computersysteem en wordt gebruikt voor (wissel)exposities en (wetenschappelijk) onderzoek.

Mocht u over dergelijk materiaal beschikken, neem vooral contact met ons op. Vraag naar de beheerder van ons museum: Dick Ballast, tel. 0546-563476 of e-mail vereniging@oudvriezenveen.nl.

Wellicht dat uw materiaal beter op zijn plaats is bij een collega-museum of instelling. In goed overleg zorgen wij ervoor dat het materiaal bij de meest geëigende instantie terechtkomt. U kunt zich ook direct met hen in verbinding stellen.