Vereniging‎ > ‎Nieuwsbrief‎ > ‎

Nieuwsbrief 2007/2

Logo Vereniging Oud Vriezenveen


Nieuwsbrief 2007/2
23 april 2007


In deze nieuwsbrief
  • Extra nieuwsbrief
  • VVV en Historisch Museum in Vriezenveen organiseren Historische Fietstocht 2007

Nieuwsbrief
Kent u een vriend, kennis, familielid of collega die is geinteresseerd in de nieuwsbrief? Stuur dit bericht dan door want aanmelden voor de nieuwsbrief is eenvoudig. Surf naar de website en vul uw e-mailadres in.

Kadotip
Ken Uw dorp

Ken Uw Dorp
320 blz. (A4+)
Prijs: € 44,25
Ledenprijs: € 40,65
Meer info...


Extra nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Deze extra nieuwsbrief bevat de aankondiging voor de Historische Fietstocht 2007. De tocht wordt in samenwerking met de VVV Vriezenveen georganiseerd op 4 woensdagen in mei tijdens de Nationale Meimaand Fietsmaand.

Het leek ons goed u te informeren over deze actuele en tijdgebonden activiteit.

De redactie

VVV en Historisch Museum in Vriezenveen organiseren Historische Fietstocht 2007

Turfschuitjes met zijl en brug
De VVV en de Vereniging Oud Vriezenveen organiseren dit jaar voor het eerst een historische fietstocht in en om Vriezenveen. Het is een unieke samenwerking die heeft geleid tot deze interessante fietsmiddag.

De tocht wordt opgesplitst in twee delen. In het kader van de Landelijke Meimaand Fietsmaand wordt vanaf de 9de elke woensdagmiddag in mei het eerste deel van de tocht gereden. Onder leiding van een deskundige gids voert de fietstocht door het buitengebied van Vriezenveen en geeft het een beeld van het ontstaan van Vriezenveen en haar bijzondere geschiedenis. Aan de orde komen thema’s als de oorspronkelijke nederzetting, de eerste bewoners, veenafgravingen en de turfindustrie, het slagenlandschap en de ruilverkaveling. Deel 2 is momenteel in voorbereiding en wordt op een later moment in het dorp zèlf gehouden.

Deel 1 van de Historische Fietstocht 2007 wordt georganiseerd op woensdag 9, 16, 23 en 30 mei a.s. en duurt ongeveer 3,5 uur. De lengte van de tocht is circa 25 km. Er wordt om 13.30 uur gestart bij het VVV-kantoor aan het Westeinde 52 te Vriezenveen. Als onderdeel van de tocht wordt ook een bezoekje gebracht aan het Veenmuseum Vriezenveenseveld aan de Paterswal. Het aantal deelnemers per fietstocht is maximaal 12 personen. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding bij de VVV. De kosten bedragen € 7,50 per persoon en dienen bij de start te worden voldaan. Het bedrag is inclusief een consumptie en de entreegelden van het veenmuseum.

Aanmelden voor één van de historische fietstochten kan vanaf heden bij de VVV Vriezenveen, Westeinde 54 te Vriezenveen, tel. 0546-562094. Opgave is mogelijk tot 12.00 uur op de dag voorafgaand aan de fietstocht. Bij slecht weer wordt de tocht afgelast. Aangemelde deelnemers krijgen dan bericht. Deelname is natuurlijk voor eigen risico!

Museum Oud Vriezenveen
Museum Oud Vriezenveen

Museum over de historie van de gemeente Vriezenveen. Speciale afdeling over de textielgeschiedenis van Vriezenveen (fa. Jansen & Tilanus). Documentatie over de grote brand, die Vriezenveen op 16 mei 1905 teisterde, waarbij 228 woningen, het gemeentehuis en twee kerken verloren gingen. Daarnaast kunt u een kijkje nemen in een oude huiskamer, een boerenkeuken, een kapperszaak, een kruidenierswinkel en een schoolklas van lang geleden. Het museum is beroemd geworden om haar uitgebreide Russische afdeling. Hier wordt het verhaal van de Rusluie verteld, een groep Vriezenveense kooplui die in de 18e en 19e eeuw hun waar in Rusland konden verkopen, en zelfs een Vriezenveense handelskolonie in Sint Petersburg oprichtten. Deze afdeling van het museum laat de geschiedenis van de Rusluie weer tot leven komen.

Bezoekadres
Museum Oud Vriezenveen
Westeinde 54
7671 CD Vriezenveen
Tel. 0546-563476
Internet: www.oudvriezenveen.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur

Postadres
Vereniging Oud Vriezenveen
T.a.v. de Secretaris
Westeinde 54
7671 CD Vriezenveen
E-mail: vereniging@oudvriezenveen.nl

Comments