Museum‎ > ‎

Openingstijden

Het Historisch Museum Vriezenveen is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur. 
Op verzoek en in overleg: voor groepen ook op maandag en zaterdag te bezichtigen (zondags gesloten). 

Museum in zomer op zaterdag geopend
Het Historisch Museum Vriezenveen is dankzij de inzet van onze vrijwilligers van mei t/m september ook op zaterdag geopend. De openingstijden op zaterdag zijn anders dan door de week: op zaterdag (van mei t/m september) zal het museum open zijn van 12:00 - 16:00 uur. Buiten dit seizoen is het museum op zaterdag (en maandag) op afspraak te bezoeken.
 
Extra geopend is het museum in het Nationale Museumweekend (alleen zaterdag) en op Open Monumentendag van 10:00 tot 16:00 uur (gratis toegankelijk).
Het museum is gesloten op zondag, nieuwjaarsdag, Koninginnedag en algemeen erkende Christelijke feestdagen. 
 
Adresgegevens
Historisch Museum Vriezenveen
Westeinde 54 (tegenover de Grote Kerk)
7671 CD Vriezenveen
Tel. (0546) 56 34 76

Bereikbaarheid
Ga voor een routebeschrijving naar de ANWB-routeplanner.

Hiernaast staat een plattegrond van de directe omgeving van het Historisch Museum Vriezenveen. Het museum bevindt zich ongeveer in het midden van deze plattegrond in het oranje gebouw.

Let op: Het gestreepte gebied (rechts van het museum) is niet toegankelijk voor motorvoertuigen. De blauwe pijltjes op de kaart duiden het éénrichtingsverkeer aan in de buurt van het museum.

Klik 
hier om de routekaart met meer detailinformatie te bekijken.

Toegangsprijzen
Volwassenen€ 5,00 p.p.
Kinderen 6 t/m 15 jaar€ 2,00 p.p.
Kinderen t/m 5 jaargratis
Leden Vereniging Oud Vriezenveengratis
Museumkaart, CJP, etc. niet geldig
Groepen vanaf 10 personen€ 4,50 p.p.
Schoolklassenspeciaal tarief

Toegankelijkheid
Het museum is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Voor de entree zijn kleine hellingbanen aangelegd, drempels zijn niet onoverkomelijk en er is een aangepast toilet. Tevens beschikt het museum over een personenlift.

Parkeren
Er is parkeermogelijkheid in de directe omgeving van het museum.

Rondleidingen
Op aanvraag is er voor groepen rondleiding mogelijk, ook op andere dan de hiervoor vermelde tijdstippen. Deze rondleidingen worden verzorgd door de beheerder van het museum of zijn plaatsvervanger(s). Voor meer informatie kunt u contact op nemen met de museumbeheerder.

Groepsbezoek
Eem groepsbezoek biedt de mogelijkheid om buiten de officiële openingstijden op bezoek te komen. Verder zijn er, in overleg, mogelijkheden voor een speciaal programma met rondleiding. De tarieven zijn dan afhankelijk van het programma. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met de museumbeheerder.

Bezoekvoorwaarden

Beheerder
Dhr. Dick Ballast
Comments