Hoofdmenu‎ > ‎Waver 't Vjenne‎ > ‎

Rubrieken

Waver 't Vjenne kent de volgende regelmatig terugkerende rubrieken:
Uit de collectie
In deze rubriek willen wij u elk kwartaal kennis laten maken met een voorwerp uit de collectie van Oud Vriezenveen. In de schatkamer van 't Vjenne, het museum van onze vereniging aan het Tilanusplein, bevinden zich heel wat bezienswaardigheden. Maar over één pronkstuk uit onze collectie zal Jan Nijkamp in deze rubriek steeds iets vertellen aan de hand van een afbeelding.
Jarig
In deze rubriek wordt stil gestaan bij het jubileum van een Vriezenveense organisatie of gebeurtenis.
Gast aan het woord
In de rubriek "Gast aan het woord" geven wij elk kwartaal een organisatie, die zich beweegt ophet cultuurhistorische erf de gelegenheid om zich te presenteren.
Toen en Nu
In de rubriek Toen en Nu zullen we elk kwartaal een tweetal foto's presenteren, die een indruk geven van hoe het was en hoe het is. Uit de collectie van Freddy Voerknecht nemen we het kiekje van toen en met een hedendaagse digitale camera zoeken we de plek op van de "oude" fotograaf voor het plaatje van nu.
Heeft u nog oude foto's of ansichtkaarten? Maak zo mogelijk een vergelijkbare foto van de huidige situatie en stuur deze dan in. Wij publiceren ze graag en U krijgt de foto's gegarandeerd terug. Digitaal insturen of ze even ter plekke laten inscannen door de beheerder van het museum mag natuurlijk ook.
Zomaar een verzamelaar ...
In deze rubriek in Waver 't Vjenne presenteren we elk kwartaal zo maar een verzamelaar. Iedereen met een interessante, leuke of bewonderenswaardige collectie kan hiervoor worden uitgenodigd. Het gaat echter niet alleen om zo maar de verzamelaar(s), maar ook om zijn/haar of hun verzameling. Daarom gaan we van de bewuste perso(o)n(en) daarnaast een mini-expositie van zijn verzameling presenteren in de drie opvolgende maanden in het Historisch Museum Vriezenveen.
Weistättån? (Wie is dat dan?)
In deze rubriek wordt een oude groepsfoto uit het archief van de Vereniging Oud Vriezenveen getoond, waarvan de namen bij de verschillende gezichten tot dusver onbekend zijn gebleven.
Een Vjèèns gedicht
In deze rubriek gaat Bertus Hospers op zoek naar de mooiste Vriezenveense gedichten, vanzelfsprekend in het mooie Vjèèns geschreven.
Lezers schrijven
Steeds vaker krijgt de redactie reacties van lezers van ons blad, die een bijdrage willen leveren aan ons cultuurhistorische kwartaalblad. De schrijvers krijgen van ons persoonlijk bericht op hun reactie. Als de ruimte het toelaat en uw reactie een bijdrage kan leveren aan ons blad zullen we hiervan melding maken in de rubriek "Lezers schrijven".
Comments