Hoofdmenu‎ > ‎

Waver 't Vjenne


Wie schrieft waveral waver waver huuze en febriek'n, waver tjörf, waver köppies en köppe, waver 't geleuf en de kaäke, waver schouln en de wichter, waver verhaaln van oale luie, waver stroek en bos, waver ploem'n gäddern, waver oale gebroek'n, waver kiessies, waver bwaaven en buten, waver aaifenissen, waver jätten en wamme hoast bint vergjätten waveral waver.


Vier keer per jaar, aan het eind van elk kwartaal (maart, juni, september en december) verschijnt Waver 't Vjenne (Over Vriezenveen). De eerste Waver 't Vjenne verscheen in maart 2003. Een boeiend tijdschrift dat elk kwartaal boordevol informatie staat over de historie van de dorpen (Aadorp, Bruinehaar, De Pollen, Vriezenveen, Weitemanslanden, Westerhaar-Vriezenveensewijk en Westerhoeven) uit de voormalige gemeente Vriezenveen.

Vanaf het eerste nummer tot en met het onlangs verschenen nummer is op deze website een inhoudsopgave beschikbaar. Het tijdschrift is opgenomen in de lijst van de Koninklijke Bibliotheek onder nummer I.S.S.N. 1570-5471.

Hieronder vindt u een overzicht met meer informatie over Waver 't Vjenne:

Comments