Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Speciale film- en lezingavond over de Rusluie

Geplaatst 4 aug. 2010 02:45 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 10 aug. 2010 15:28 bijgewerkt ]
Op vrijdag 12 februari 20.00 uur is er een speciale film- en lezingavond over de 'Rusluie' in cultureel centrum CCK2 aan de Kerkstraat 2 te Vriezenveen. Ervaringsdeskundige drs. Marie Therèse ter Haar vertelt tijdens de lezing over de periode dat de laatste zes Romanov-tsaren hun hoogtepunten hadden.

Juist in die tijd deden ook de vele Vriezenveense kooplieden, in hun geboortedorp 'Rusluie' genoemd, in St. Petersburg goede zaken. Beleef en proef de sfeer en kom tot geweldige ontdekking van de hoogtepunten tot de crisis periode. Een meeslepend en verrassend verhaal over die periode van toen naar nu, maar zeker ook over de pioniersgeest van de Vriezenveense Rusluie in het verre St. Petersburg.

Na de lezing wordt de film 'Opkomst en ondergang van de Vriezenveense handelsfamilies in St. Petersburg in de periode 1720 - 1920 vertoond. Voor een kennismaking met Rusland kunt u dicht bij huis blijven door een bezoek te brengen aan deze speciale avond op 12 februari 2010 in gebouw CCK2, Kerkstraat 2 te Vriezenveen. Het programma begint om 20.00 uur en is een samenwerking tussen de Stichting Cultureel Centrum CCK2 en de Vereniging Oud Vriezenveen. De kaartjes zijn verkrijgbaar aan de zaal en kosten 4 euro per stuk.

Bericht van de Vereniging Oud Vriezenveen van 22 januari 2010.
Comments