Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Stichting Rusland Twente 2013

Geplaatst 4 nov. 2012 07:51 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 4 nov. 2012 07:53 bijgewerkt ]

 

S t i c h t i n g   R u s l a n d   T w e n t e  2 0 1 3


Twente kent met de Rusluie uit Twenterand een unieke handelsgeschiedenis met St. Petersburg. In het Ruslandjaar 2013 willen we dit verhaal gebruiken om Twente op de kaart te zetten en de regionale industrie daarmee extra kansen te bezorgen.
De Stichting Rusland Twente 2013 stelt zich ten doel het coordineren van de activiteiten die door verschillende groepen georganiseerd worden vanuit Twente(rand) in het kader van het bilateraal jaar tussen Nederland en Rusland in 2013.
De activiteiten in St. Petersburg zullen plaatsvinden in de periode van 3 tot en met 7 juli, de fietsers komen aan op 27 juli. De opening van het Ruslandjaar in Twenterand vindt plaats op 14 maart (netwerkbijeenkomst) en op 15 maart (premiere "de leerjongen in St. Petersburg")
Inmiddels zijn onze activiteiten in een bidbook beschreven

u kunt contact opnemen via het mailadres: info@ruslandtwente2013.nl


Een van de groepen, het Historisch Museum Vriezenveen promoot en doet PR voor een zestal projecten die hier te vinden zijn.

In Twenterand wordt het Ruslandjaar geopend door een netwerkbijeenkomst en met de premiere van het toneelstuk "De leerjongen in St. Petersburg".  Een promofilm kunt u hier zien.

Rabobank Noord Twente organiseert een handelsmissie voor het MKB uit Twenterand en uit de regio Twente naar St. Petersburg.

De Koninklijke Vriezenveense Harmonie heeft plannen om in 2013 naar St. Petersburg te gaan, o.a. ter ondersteuning van de handelsmissie. Een impressie is hier te zien.

Consonant Yachts vaart met een aantal boten zomer 2013 naar St. Petersburg. Zie hier hun plan. 

Een groep van circa 30 fietsers zal de route van circa 2400 km naar St.Petersburg per fiets afleggen.

Er zijn contacten met Vkon, met Saxion, en met UTwente, o.a. ivm kennisuitwisseling in St. Petersburg.

Zodra de overige plannen in voldoende detail bekend zijn volgt ook daarvan een beschrijving. Alle plannen kunnen nog worden bijgesteld. Comments