Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Start Week van de Amateurkunst

Geplaatst 9 mei 2011 10:19 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 9 mei 2011 10:22 bijgewerkt ]

Komende zaterdag 14 mei gaat in Twenterand de Week van de Amateurkunst van start. Op die eerste zaterdag vindt om 10.00 uur de officiële opening plaats door wethouder Roel Koster op het Tilanusplein. Tot en met 21 mei organiseert de Stichting Twenterand Cultuur deze week met het doel amateurkunstenaars uit alle kunstdisciplines te laten zien. De kunstroute Kunstplaatsen Onderweg vormt de basis. Kunstplaatsen Onderweg is een route langs 16 locaties met een scala aan kunst:  beelden, schilderijen, foto’s, textiele vormen, mixed media, keramiek. Er is ingezet op een programma met voor elk wat wils, maar ook een programma dat alle woonkernen van Twenterand bestrijkt.

 

Aandacht voor Gichon

Tijdens deze week wordt ook aandacht besteden aan de Stichting Gichon. Gichon is een stichting, die tot doel heeft zorg te verlenen aan kinderen uit Wit-Rusland die mede slachtoffer zijn geworden van de ramp met de kernreactor van Tsjernobyl. Tijdens de week van de amateurkunst zullen op alle locaties stroopwafels worden verkocht, waarvan de opbrengst naar Gichon gaat. Op 21 mei wordt tijdens het slotevenement in de Theetuin Geerdijk, een veiling van kunstwerken worden gehouden ten bate van Gichon.

 

Tilanusplein en HMV

Op de openingsdag zal er om 9.00 uur, voorafgaand aan de opening, een ontbijt van de Wereldwinkel plaatsvinden. In de loop van de morgen zullen er op het plein optredens plaatsvinden van De Vurige Rockband, Vrouwenkoor Mille Colori, Praiseband Evidence en Country Line West. Ook kan men vanaf 10.00 uur starten vanaf Het Wapen van Vriezenveen voor de fietstocht “Turfroute”. De vereniging Oud Vriezenveen zet op de startdag de deuren van het Historisch Museum Vriezenveen  wagenwijd open voor een breed scala aan activiteiten. Er zijn de gehele zaterdag demonstraties van textielmachines, die kunnen breien, naaien en borduren. Daarnaast zijn er demo’s van knipmutsen herstellen en opmaken door de textielgroep van de vereniging. Eveneens zijn er twee exposities in het museum. Gedurende de gehele week van de amateurkunst zijn quilts te bewonderen van onze plaatsgenote Rita van het Laar. Verder loopt nog de schilderijen- en keramiektentoonstelling van de amateurschildergroep KreVo. Op dinsdag 17 mei en woensdag 18 mei van 10.00 – 17.00 uur zullen er weer demonstraties zijn van de textielmachines en de werkgroep textiel. Stichting Twenterand Cultuur heeft de samenwerking gezocht met allerlei organisaties, die zich bezighouden met het cultuur in de gemeente. Zo wordt de WAK Twenterand 2011 een evenement dat zich door en voor de hele gemeente afspeelt. Voor het uitgebreide programma en meer informatie: www.wakkertwenterand.nlComments