Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Russische cultuurdragers

Geplaatst 29 nov. 2010 13:10 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 3 dec. 2010 10:36 bijgewerkt ]

Vereniging Oud Vriezenveen                     Koninklijk Erkende Vriezenveense Harmonie

Enige tijd geleden ontstond bij de Vereniging Oud Vriezenveen het idee om juist met de 90-jarige Vriezenveense Harmonie een samenwerkingsverband aan te gaan. Tijdens een oriënterend gesprek tussen het verenigingsbestuur en het bestuur van de Vriezenveense Harmonie ontstond er een spontaan en elkaar versterkend gevoel, dat ons nieuw elan en passie geeft. We noemen het `culturele kruisbestuiving`: de Vriezenveense Harmonie met aanhang en alle leden en relaties van de Vereniging Oud Vriezenveen met bijbehorend Historisch Museum Vriezenveen.

Het Historisch Museum Vriezenveen en de Vereniging Oud Vriezenveen hebben samen met de Vriezenveense Harmonie een programma aangeboden aan de Hermitage aan de Amstel te Amsterdam. Naast de museale activiteiten van de Hermitage aan de Amstel  zijn er ook dikwijls optredens, die een relatie vertonen met de Russische cultuur. Alle Russische elementen die tijdens het kerstconcert zijn te horen zitten ook in dit aan de Hermitage aangeboden concert.

Op deze manier proberen wij als gezamenlijke cultuurdragers  Vriezenveen en Twenterand op de kaart ze zetten. Contacten met de Hermitage  aan de Amstel zijn door de Vereniging Oud Vriezenveen al gelegd en samen met zo’n toporkest als de Koninklijk Erkende Vriezenveense Harmonie zullen we er alles aan doen om eventueel een optreden in de wereldberoemde  Hermitage aan de Amstel te Amsterdam te bevorderen.

De leden van onze vereniging krijgen een korting bij de aankoop van een entreebewijs voor een avond met historische Russische muziek, die tijdens dit Russisch getinte Kerstconcert op 18 december 2010 wordt uitgevoerd. Aan dit concert in december wordt medewerking verleend door het Russische  “Neva Ensemble”.  Daardoor zullen niet alleen muziekliefhebbers, maar ook liefhebbers van koorzang aangespoord worden om te komen luisteren. Zie onderaan dit bericht voor de gegevens over het concert.

Beide verenigingen voelen zich met elkaar verbonden door hun culturele activiteiten en dat geeft een gevoel van warmte en passie. Het programma tijdens het Kerstconcert  is zeer toegankelijk voor jong en oud. Dat zult u ervaren op 18 december 2010 tijdens het Kerstconcert, een prachtige topmanifestatie, waarin en waardoor wij ons gezamenlijk presenteren. U bent van harte welkom.

Rest het bestuur van de vereniging Oud Vriezenveen nog u allen alvast een zeer goede kerst en een goede jaarwisseling toe te wensen.

KERSTCONCERT

Datum:             18 december 2010

Aanvang:          20:00 uur

Plaats:              Grote Nederlands Hervormde kerk, Westeinde 39 Vriezenveen

Medewerking:   Vriezenveense Harmonie en het Neva Ensemble

Prijs voorverkoop: € 10,- / kaartje (o.a. bij Historisch Museum, Westeinde 54)

Prijs aan de deur: € 12,- / kaartje

Speciale prijs voor leden Vereniging Oud Vriezenveen: 50 % korting in de voorverkoop bij het Historisch Museum aan het Westeinde 54 (geopend alle werkdagen van 10 – 17 uur). Kaarten kosten dan € 5,-.

Per lid van de vereniging kunnen maximaal 2 kaarten met korting à € 5,- / stuk worden gekocht. Koopt een lid meer dan 2 kaarten, dan geldt vanaf de 3e kaart de normale prijs à € 10,- / stuk in de voorverkoop. U kunt tevens kaarten reserveren, zowel telefonisch als op het museum aan het Westeinde. U dient hierbij uw naam en adresgegevens en eventueel telefoonnummer door te geven. De kaarten kunnen worden afgehaald een ½ uur voor de aanvang van het concert tegen contante betaling bij de hoofdingang (hal) van de kerk waar het concert plaatsvindt (Westeinde 39).

Comments