Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Kick-off Boerderijenonderzoek

Geplaatst 19 mrt. 2014 16:39 door Vereniging Oud vriezenveen

Richterambt Almelo en Schoutambt Vriezenveen

Vriezenveen, 13 maart 2014

De Vereniging Oudheidkamer Twente kent een werkgroep “Boerderij-onderzoek in Twente”. Deze werkgroep onder leiding van Henk Woolderink is bezig met een onderzoek naar de geschiedenis van alle boerderijen per richterambt, marke of schoutambt. Ook de Heerlijkheid Almelo is onderwerp van onderzoek. Vriezenveen is met Ambt Almelo een onderdeel van dit gebied. Uitgangspunt is het Verpondingsregister van Twente van 1601/1602. Doel van de werkgroep is om de gegevens uit dit register uit te breiden met die van de Kadastrale gegevens van 1832 en eventueel nog verder. 

Henk Huiskes is lid van de voornoemde werkgroep en wil graag met een aantal belangstellenden verder de Heerlijkheid Almelo (Vriezenveen en Almelo) nader uitwerken.

Voor belangstellenden houdt Henk Woolderink op dinsdag 25 maart een inleiding over het Boerderij-onderzoek in Twente. Gastheer voor deze bijeenkomst, die om 10.00 uur begint in het Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54, 7671 CD Vriezenveen  is de Vereniging Oud Vriezenveen. Het museum is dagelijks bereikbaar op telefoonnummer 0546-56 34 76.

Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Het is de bedoeling om veel informatie te verstrekken en u kunt daarna vrijblijvend beslissen of u wel of niet deelneemt aan de activiteiten voor de Heerlijkheid Almelo. Comments