Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Het weekend van ‘Doe een museum!’

Geplaatst 1 apr. 2014 07:02 door Vereniging Oud vriezenveen

Ook het Historisch Museum Vriezenveen is zaterdag 5 april in het kader van het Museumweekend 2014 geopend. U kunt van 10.00 – 16.00 uur gratis het museum bezoeken. Het vertelt de geschiedenis van de voormalige gemeente Vriezenveen, de textielgeschiedenis van het dorp en het verhaal van de Rusluie.

De Russische collectie is in 2013 geheel vernieuwd en bestrijkt een gehele verdieping in het museum. De vereniging Oud Vriezenveen heeft daarmee een up-to-date museale voorziening, waarin met behulp van multimedia het indrukwekkende verhaal van de Vriezenveense pioniers, die gedurende bijna tweehonderd jaar naar St. Petersburg trokken, wordt verteld. U vindt het museum in het centrum van Vriezenveen tegenover de Grote Kerk aan het Westeinde 54.

Op zaterdag 5 april zullen gidsen aanwezig zijn, die uw vragen over alles wat u ziet in het museum, kunnen beantwoorden. Wie nog geen kennis heeft gemaakt met het nieuwe museumconcept moet beslist eens gaan kijken! Voor jong en oud geldt op deze zaterdag: Doe een museum! 


Comments