Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Fietsgroep Rusluie komt aan in St. Petersburg

Geplaatst 3 aug. 2013 06:31 door Vereniging Oud vriezenveen

De groep van 25 fietsers en 9 begeleiders, die vrijdag 5 juli uit Vriezenveen vertrok, is zaterdag 27 juli, na 2380 kilometer in St. Petersburg aangekomen. Zij werden ontvangen bij zowel de Hollandse kerk aan de Nevski Prospekt alsook bij de Herzen University aan de Moikakade. Studenten en docenten van de Herzen University in de stad hadden de voorafgaande donderdag de groep al welkom geheten aan de grens tussen Estland en Rusland. De tocht was een van de activiteiten vanuit Twenterand in het kader van het Ruslandjaar.

 

In de Hollandse kerk werd ruim € 4000 sponsorgeld overhandigd aan mevrouw Elena Makarova van de stichting Vrienden van St. Petersburg. Dit geld is bedoeld als bijdrage voor het fonds dat een orgel in de Hollandse Kerk  moet terugbrengen. Op de Herzen University is de groep ontvangen door de vice-rector voor internationale samenwerking, de heer Shilov. De vice-rector stond stil bij de historische banden met Vriezenveen en roemde ook de sportieve prestaties van de fietsgroep, waarin een fors aantal 65-plussers meefietste. De Herzen University ontwikkelt en voert een “gezonde leefstijl” programma en gaat de fietstocht gebruiken om in Rusland de fiets te promoten. De contacten met  Herzen University zullen leiden tot meer studentuitwisselingen met de regio Twente.

 

De tocht was ook een bijzonder project voor de drie studenten toerisme van het ROC van Twente die, als onderdeel van het begeleidingsteam, meehielpen met de praktische organisatie, zowel in het voortraject als tijdens de tocht. De fietstocht past binnen het  idee van de Stichting Rusland Twente 2013 om Twenterand op de kaart te zetten en de van oudsher aanwezige banden tussen Twente(rand) en St. Petersburg te bevestigen onder het motto “Van contact naar contract”. In dat kader werd begin juli vanuit Twenterand met succes ook een handelsmissie naar St. Petersburg opgezet en speelde de koninklijk erkende Vriezenveense Harmonie in de Hermitage.
De fietsgroep Rusluie in de courtyard van de Herzen University
Comments