Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Fietsgroep Rusluie “halverwege” in Kaliningrad

Geplaatst 20 jul. 2013 23:32 door Vereniging Oud vriezenveen

De 22 fietsers, die vrijdag 5 juli vanuit Twenterand naar St. Petersburg zijn vertrokken, zijn maandag 15 juli in Kaliningrad aangekomen. Ze zijn dus op de helft. Dinsdag 16 juli was een rustdag. Ze zullen dan Wolfgang Sauer spreken, die vanuit Kaliningrad al lange tijd een handelsrelatie met Nederland heeft, en de fietsers graag wil ontmoeten. Wellicht wordt dit een aanvulling op de contacten die de handelsmissie in St. Petersburg heeft gevonden. Na Berlijn vormt de enclave van de Russische Federatie het tweede rustpunt voor het Twentse peloton, dat in de voetsporen van Jacob Kruijs naar St. Petersburg wil. 

Inmiddels zijn onze fietsers vele ervaringen rijker. Met zo’n grote groep door steden rijden blijkt toch vaak chaotisch te verlopen en in Polen rijdt men soms zo dicht langs de groep dat de dames deelnemers hun make up in de spiegels van de vrachtwagens kunnen controleren. En terwijl Nederland in komkommertijd de kranten over een wolf wordt vol geschreven, staken in Polen vlak voor de begeleidingsauto gewoon even drie jonge wolven de weg over. De groep zit gemiddeld 6 uur per dag op de fiets en na de achtste dag begint men toch enigszins last te vertonen van verzuring. Altijd heeft er dan wel iemand een lekke band en de campings beginnen ook tegen te vallen. Vooral de afdalingen en de pauzes gaan nog goed schrijft men. De rustdag in Kaliningrad zal dus wel algemeen gewaardeerd worden. Lekker douchen met warm water in een goed hotel.

We volgend de Rusluietoerrijders vanaf het Tilanusplein op eerste dag tot aan de tweede rustdag in Kaliningrad. U kunt ze ook zelf volgen op: www.rusluiefietstocht.nl
Comments