Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2009‎ > ‎

Viering verjaardag Vereniging Oud Vriezenveen zaterdag 29 augustus

Geplaatst 24 aug. 2010 15:07 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 15:07 bijgewerkt ]
In en om het Historisch Museum Vriezenveen viert de vereniging Oud Vriezenveen op zaterdag 29 augustus haar verjaardag. De historische vereniging bestaat op die dag zestig jaar. In 1949 werd in het toenmalige gemeentehuis van Vriezenveen de vereniging opgericht. De initiariefmers waren de toenmalige burgemeester H.W.K. Ridder Huyssen van Kattendijke en zijn plaatsgenoot Herman Jansen, amateur-historicus en hoofdredacteur van De Vriezenveense Courant.

Het wordt een dag voor iedereen. Uiteraard is op die dag het Historisch Museum Vriezenveen de gehele dag open. Er draaien historische films en in de textielafdeling zijn demonstraties. In het cultureel centrum K2 is een speciale expositie ingericht van vergrote ansichtkaarten onder de noemer "Groeten uit St. Petersburg". Deze collectie werd eerder tentoongesteld in St. Petersburg en Zeist. Voor veel gasten een weerzien met Vriezenveen en andere oud-Vriezenveners. De dag krijgt daardoor het karakter van een reünie met een gevarieerd programma. Op het plein zijn doorlopend muziekoptredens van o.a. De Vriezenveense Harmonie, De Vjenneländer Musikanten, Die Original Stimmungsmacher en Mondharmonicagroep Jeugd van Vroeger. Ook staan er optredens gepland van de boerendansgroep De Korenaer.

In een grote tent op het plein is het "Meet & Greet" voor alle bezoekers. Het plein is verder bezet door een groot aantal marktkramen met streekproducten en allerlei andere informatiestands. Streekproducten mogen zich in een toenemende belangstelling verheugen en zo'n markt met ook informatiestands over cultuur en historie vormen een welkome aanvulling op het feestelijke decor van die dag. Ook voor de vaste sponsoren van de vereniging is een plek ingeruimd. Voor kinderen is er een speciale kidscorner met springkussen. Verder zal er op gezette tijden op een catwalk voor het museum historische kleding worden geshowd. Het belooft een gezellige dag te worden.

De Vereniging Oud Vriezenveen met haar paradepaard het Historisch Museum Vriezenveen wil zo op deze dag jong en oud laten delen in de feestvreugde.

Bericht van de Vereniging Oud Vriezenveen van 8 augustus 2009.
Comments