Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2008‎ > ‎

Waverdag wordt Vjennedag

Geplaatst 24 aug. 2010 14:20 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 14:21 bijgewerkt ]
De Waverdag 2008 wordt op 13 september een echte Vjennedag. De organisatie van de dag nodigt voor deze bijzondere dag in Vriezenveen oud-Vriezenveners, Vjenneluie en geïnteresseerden uit om deze dag mee te maken. De dag, die samenvalt met Open Monumenten Dag 2008, gaat 's morgens om 10.00 uur van start in CR Koebrugge en wordt om 10.30 uur geopend.

Daarna gaan de deelnemers op bezoek bij monumenten, die deze dag geopend zijn. Men maakt daarbij gebruik van busvervoer en kan bij elke locatie in- of uitstappen. De sightseeing via het hop-on-hop-off systeem duurt tot 14.00 uur.

Op de locaties onderweg zijn verschillende activiteiten. Zo is er in de Smelt Schuur, die in gebruik is als Raab Karcher Archihome, de reizende tentoonstelling "Lelijk is geen argument". Deze tentoonstelling geeft een overzicht van de wederopbouw in Nederland in de periode 1945-1960.

In de Peddemorsboerderij is een overzichtstentoonstelling van de Vriezenveense kunstschilder Bernard Jaspers Faijer met doeken uit het Historisch Museum Vriezenveen en de particuliere verzameling van Roel Jansen.

In het Historisch Museum Vriezenveen worden op gezette tijden presentaties verzorgd door Henk Wullink en Jan Wopereis. Beiden fietsten in de afgelopen jaren de handelsroute Vriezenveen - St. Petersburg. Zij deden dat aan de hand van een dagboekje van de 14-jarige Jacob Zacharias Ursinus Kruys, die deze tocht in 1826 maakte met enkele oudere dorpsgenoten. Buiten bij het museum is een tentoonstelling van David Brown tractors van de verzamelaar Jan Docter.

Daarna is er om 14.30 een klapstoelenconcert op het Tilanusplein met een optreden van een wereldberoemd trio in Vriezenveen. Rond 15.00 uur zal voorzitter Gerhard Boes de Waverdag 2008 afsluiten.

INSCHRIJVING IS NODIG!
Voor een goed verloop van de Waverdag 2008 is inschrijving nodig. Vriezenveners wordt gevraagd om zoveel mogelijk familie, vrienden en kennissen, die banden hadden en hebben met ons dorp, uit te nodigen voor deze dag. Door overmaking van € 15 op bankrekeningnummer 36.88.32.597 en vermelding van de naam van de deelnemer onder mededelingen, is men verzekerd van deelname.

Men ontvangt dan bij aankomst op de morgen van het evenement in café-restaurant Koebrugge, Oosteinde 18 in Vriezenveen een Waverpas, die als bewijs van deelname geldt en toegang geeft tot alle onderdelen van deze dag, een lunchpakket voor onderweg, vrij vervoer met de Waverbusjes en een klapstoel tijdens het slotconcert op het Tilanusplein.

Bericht van de Vereniging Oud Vriezenveen van 30 juli 2008.
Comments