Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2008‎ > ‎

Open Monumentendag Twenterand 2008 groot succes!

Geplaatst 24 aug. 2010 14:37 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 14:38 bijgewerkt ]
Mede door het mooie weer en vooral door het enthousiasme van eigenaren van monumenten en de medewerking van tientallen vrijwilligers is de Open Monumentendag in de gemeente Twenterand, op zaterdag 13 september 2008, weer een groot succes geworden. Aanzienlijk meer bezoekers dan vorig jaar maakten een rondje langs een aantal interessante locaties.

Toppers waren de Gemeentetoren in Den Ham, het bespelen van het van Dam orgel in de Hervormde kerk in Vroomshoop, waar ook organisten van buiten de gemeente interesse toonden, en met name het Harmsenhuis in Vriezenveen, waar de bewoners ruim 1000 bezoekers ontvingen en waar, dankzij geïnteresseerde nazaten van de familie Harmsen, nog onbekende historische informatie tevoorschijn kwam.

Ook de deelnemers aan de Waverdag, georganiseerd door het Historisch Museum Vriezenveen, kwamen een kijkje nemen bij verschillende monumenten. Op een aantal locaties, zoals bijv. bij de Leemansmolen, kwamen veel jonge gezinnen met kinderen, een verheugende ontwikkeling.

Dankzij ieders inzet kan het Comité Open Monumentendag Twenterand, evenals in 2007, weer terugzien op een zeer geslaagd evenement!

Bericht van 14 september 2008.
Comments