Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2008‎ > ‎

Levenswerk Herman Abbink wordt in boekvorm uitgegeven

Geplaatst 24 aug. 2010 14:36 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 14:37 bijgewerkt ]
Zaterdag 13 september wordt in Fini's Hoeve te Vriezenveen de nieuwe gedichtenbundel 'Miemeringen' gepresenteerd. Het eerste exemplaar van deze dialectbundel werd door Minie Wildspieker aangeboden aan mevrouw C. Abbink-Meijerink. Haar man Bertus Abbink, die op 23 januari 2008 overleed, stelde deze gedichten beschikbaar aan de vereniging Oud Vriezenveen. De bundel met gedichten in het Vriezenveense dialect zijn in de vijftiger jaren van de vorige eeuw geschreven door zijn vader Herman Abbink (Schips Härm).

Herman Abbink woonde toen met zijn gezin in het Friese Opende. Samensteller Hans Kobes: "Het is eigenlijk vreemd, dat deze schitterende gedichten nooit eerder zijn gebundeld en uitgegeven. Wel zijn deze gedichten in het Vriezenveense dialect toentertijd gepubliceerd in De Vriezenveense Courant."

De bundel met de titel Miemeringen kreeg tijdens de bijeenkomst in Fini's Hoeve alle aandacht. De aanwezigen konden het buitengewoon waarderen, dat er na jaren weer eens een gedichtenbundel in het Vriezenveens het licht zag. Ook was men zeer te spreken over de uitvoering van de bundel, die wordt afgewisseld met afbeeldingen van schilderijen van de Vriezenveense kunstschilder Bernard Jaspers Faijer.

Dankzij een bijdrage van het Cogas Cultuurfonds kon de Stichting Ken Uw Dorp de versjes bundelen in deze prachtige uitgave. In deze fraaie bundel, die wordt uitgegeven door de Stichting Ken Uw dorp, kent naast de gedichten illustraties van afbeeldingen of fragmenten van schilderijen van de overleden kunstschilder Bernard Jaspers Faijer. De bundel bestaat uit vierentwintig gedichten in het Vjeans en één in het Nederlands.

De bundel is in de loop van de Waverdag te koop op het Historisch Museum Vriezenveen voor de prijs van € 14,00.

Bericht van de Vereniging Oud Vriezenveen van 13 september 2008.
Comments