Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2006‎ > ‎

Toeristische ondernemers hebben elkaar gevonden

Geplaatst 24 aug. 2010 10:54 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 10:54 bijgewerkt ]
De Vriezenveense toeristische ondernemers hebben elkaar gevonden in ‘De Twentse Hooilanden‘, een samenwerkingsverband, waarin ze hun activiteiten voor de vakantiegangers - en mogelijk ook voor de inwoners zèlf - willen verstevigen. De samenwerking zal vooral bestaan uit het onderling promoten van elkaars mogelijkheden op toeristisch gebied en het ontwikkelen van nieuwe ideeën, waaraan de ondernemers deel kunnen nemen met als doel om Twenterand nòg aantrekkelijker te maken voor vakantiegangers en passanten. Nog voor de zomervakantie zijn er plannen om een nieuwe fietsroute en zeker 5 bijzondere dagarrangementen voor Vriezenveen e.o. te realiseren.

Tijdens de ledenvergadering van De Twentse Hooilanden, het grotere samenwerkingsverband voor de gehele gemeente Twenterand, op 27 februari 2006 bij Camping De Blekkenhorst in Den Ham zijn diverse werkgroepen geformeerd om dagarrangementen te bedenken. In Den Ham en Vroomshoop zijn meerdere werkgroepen samengesteld om op basis van toeristisch interessante overeenkomsten thematische dagarrangementen te ontwikkelen.

In Vriezenveen is samen met het bestuur van De Twentse Hooilanden op initiatief van Gerda de Bruin van de VVV Vriezenveen en André Idzinga van de Vereniging Oud Vriezenveen de werkgroep ‘De Vriezenveense Hooilanden’ opgestart. Al tijdens de eerste bijeenkomst op 20 maart in het Museum Oud Vriezenveen was de opkomst groot en waren de aanwezigen bijzonder enthousiast. Inmiddels hebben bijna alle ‘toeristische ondernemers’ in Vriezenveen e.o. zich bij de werkgroep en dus De Twentse Hooilanden aangesloten, hetgeen als uniek voor Vriezenveen mag worden beschouwd.

Op maandag 22 mei werd de vierde bijeenkomst georganiseerd en zijn de plannen in amper 9 weken tijd in een vergevorderd stadium beland. Momenteel wordt aan de arrangementen de laatste hand gelegd met als doel nog voor de zomervakantie van start te gaan. De fietsroute en de dagarrangementen helpen de toerist op weg de schitterende natuur, de unieke cultuurhistorie en de vele bijzondere bezienswaardigheden van de streek te ontdekken. De werkgroep hoopt dat het samenwerkingsverband ‘De Twentse Hooilanden‘ het toerisme ten goede zal komen en de belevingswaarde van een vakantie in de gemeente Twenterand zal vergroten.

Persbericht van de VVV Vriezenveen en de Vereniging Oud Vriezenveen van 23 mei 2006.
Comments