Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2006‎ > ‎

Spontaan Wilhelmus tijdens eerste ‘Tour de Vjenne’

Geplaatst 24 aug. 2010 11:06 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 11:07 bijgewerkt ]
De Twentsche Courant Tubantia - Het gezelschap was amper een kwartier op weg toen in De Pollenkerk het Wilhelmus uit volle borst werd meegezongen. De deelnemers aan de eerste ‘Tour de Vjenne’ werden daarbij begeleid door de organist die op het Rijksmonument het volkslied speelde. De Pollenkerk is de eerste stop die de deelnemers aan de historische rondgang per luxe touringcar maken.

De Tour de Vjenne is een rondgang langs kerken, kloosters en kapellen. Het is een activiteit die de historisch vereniging Oud Vriezenveen op het programma heeft staan. Afgelopen woensdag was de eerste rondrit, volgende week woensdag staat er weer zo’n rondgang op het programma. Om 18 uur vertrekt het gezelschap dan weer bij de Grote Kerk in Vriezenveen. Datzelfde gebeurt woensdag 12 juli.

Woensdag 19 juli zijn zelfs twee rondleidingen langs kerken, kloosters en kapellen. Behalve om 18 uur staat er dan ook een excursie om 13.30 uur op het programma. Ook op 26 juli zijn er twee rondleidingen door het genoemde gebied. ‘Het is wel de eerste keer dat wij ’s middags ook iets op het programma hebben staan’, aldus mevrouw Bosch van de organisatie. Belangstellenden kunnen zich voor die rondrit aanmelden.

De rit begon woensdag bij de Grote Kerk in Vriezenveen en vervolgens werd langs de Ontmoetingskerk, de Beth El Kerk, de Synagoge en parochiekerk Sint Antonius Abt gereden. Ook in de gemeente Tubbergen werd langs kerken gereden. In Tubbergen werd verteld over de Sint Pancratiusbasiliek en natuurlijk kwam de bus ook langs de Kroezeboom in Fleringen.

De tweede stop werd gemaakt bij Het Stift in Weerselo. Behalve koffie met gebak, kreeg het gezelschap en hier een rondleiding. Maar de rondleiding in het klooster van de Franciscanessen in Denekamp was het hoogtepunt van deze historische rondgang. Zuster Alinde en zuster Fernando vertelden daar uitgebreid over de historie van het klooster. Via Tilligte en Vasse werd teruggekeerd naar Vriezenveen.

Mensen die willen deelnemen aan de Tour de Vjenne kunnen bij het museum Oud Vriezenveen meer informatie krijgen. Die is telefonisch bereikbaar via nummer 0546 56 34 76.

Artikel uit De Twentsche Courant Tubantia van 23-06-2005.
Comments