Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2005‎ > ‎

Waver 11 voor Joop Mulder

Geplaatst 24 aug. 2010 10:42 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 10:42 bijgewerkt ]
Het elfde nummer van het historisch kwartaalblad "Waver 't Vjenne" is uit. Dinsdagavond 16 augustus werd het eerste exemplaar overhandigd door bestuurslid Guus Tijhof van de Vereniging Oud Vriezenveen aan Joop Mulder van Spar Mulder in Vriezenveen.

Het nummer bevat een uitgebreid historisch artikel over de vier generaties Mulder, die de geschiedenis van buurtwinkel tot supermarkt op een treffende manier weergeeft. In het verhaal over "Vier generaties Poet'n" passeren Mans Mulder, Hendrik Mulder, Joop Mulder en Allard Mulder de revue.

Het blad van de vereniging "Oud Vriezenveen" is deze keer een echt vakantienummer met een grote variatie aan artikelen. Ook wordt er nog een kort teruggeblikt op enkele hoogtepunten die de historische vereniging in de afgelopen maanden beleefde: De Brandweek en de presentatie van de CD Ljaemdig Vjenne.

Ook een verslag van de Tours de Vjenne, die bijna zijn afgelopen en waarvoor er dit jaar een nog steeds groeiende belangstelling bestond. Omdat 2005 Het Jaar van het Kasteel is, gingen de tochten in de zomermaanden langs Havezaten in Twente.

Als Gast aan het Woord presenteert zich de Heemkundegroep De Pollen-Bruinehaar, die in dit deel van de gemeente Twenterand, de historie van beide kleine kernen levend probeert te houden.

Verder een kort artikel over Anton Ruhof in de rubriek "Zomaar een verzamelaar". De Vriezenveense gepensioneerde agrariër laat ons kennis maken met zijn liefde voor muziek in de vorm van talloze radio's en grammofoonplaten. Een keuze uit zijn collectie radio's en plaatjes is de komende maanden te zien in de mini-expositie van het museum Oud Vriezenveen en te bezichtigen tijdens de openingsuren van maandag tot en met vrijdag van 10.00 - 17.00 uur.

Persbericht van de Vereniging Oud Vriezenveen van 22 augustus 2005.
Comments