Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2005‎ > ‎

Vereniging aanwezig op Twentse voorouderdag 2005

Geplaatst 24 aug. 2010 12:04 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 12:06 bijgewerkt ]
Op zondag 13 maart a.s. organiseert de afdeling Twente van de Nederlandse Genealogische Vereniging weer een voorouderdag in de bibliotheek van Hengelo. Deze 6e Twentse voorouderdag zal in het teken staan van informatie-uitwisseling en het aanbieden van zaken die beginnende en gevorderde genealogen kunnen gebruiken bij hun hobby.

Diverse verenigingen, instellingen en particulieren presenteren hun gegevens. Er zullen infostands zijn van o.a.: diverse computerprogramma's, heemkunde- en historische verenigingen, heraldiek, internet en genealogie, Historisch Centrum Overijssel Zwolle, familieverenigingen, boekenantiquariaten, cd-rom's met genealogische en historische gegevens, doop-, trouw-, begraafregister transcripties, Genealogisch Informatiecentrum Twente, Genealogische Databank Twente, Twents Streekarchief Delden, tijdschrift Ons Erfgoed, Seniorweb, fotoreproductie, afdelingen van de NGV en het Van Deinse Instituut.

Onze vereniging zal dit jaar voor de eerste keer haar opwachting maken. Op de stand geven we informatie over het genealogisch onderzoek in de voormalige gemeente Vriezenveen. Ook kunt u informatie inwinnen over het lidmaatschap, het maandblad Waver 't Vjenne, het museum en alle activiteiten van de vereniging.

De vooroudermarkt wordt gehouden op zondag 13 maart van 12:00 tot 17:00 uur in de Bibliotheek, Burgemeester Jansenstraat 2 (naast het stadhuis) te Hengelo (Ov.). De toegang is gratis. Voor meer informatie ga naar twente.ngv.nl.

Bericht van de Vereniging Oud Vriezenveen van 6 februari 2005.
Comments