Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2005‎ > ‎

Tour de Vjenne bijna volgeboekt

Geplaatst 24 aug. 2010 11:04 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 11:04 bijgewerkt ]
Voor de derde keer worden deze cultuurhistorische tochten gehouden, waarvoor nog steeds een groeiende belangstelling bestaat. Er zijn inmiddels al zes avonden, waarop ruim vijftig personen kunnen deelnemen, geheel volgeboekt. "En dat binnen drie weken, sinds we de Tour hebben aangekondigd", meldt de medeorganisator Guus Tijhof.

De Tours de Vjenne met dit jaar als thema "Langs Havezaten in Twente..." zijn tochten met het accent op de cultuurhistorische ontwikkeling van kastelen, buitenplaatsen in het noordwestelijke deel van Twente en het gebruik nu en de eeuwen door. De bustocht wordt een aantal keren onderbroken voor een kort bezoek aan een havezate. De tocht wordt begeleid door medewerkers van de vereniging Oud Vriezenveen.

De deelnemers maken in de ongeveer vier uur durende tocht kennis met diverse kastelen en buitenplaatsen in Twente. De start is elke avond vanaf het Manitobaplein in Vriezenveen om 18.00 uur.

Voor de tochten op 3 en 10 augustus kan men nog kaarten voor 14 Euro verkrijgen in de voorverkoop tijdens kantooruren op het museum van de vereniging Oud Vriezenveen, Westeinde 54 in Vriezenveen. Met dit initiatief hoopt de vereniging Oud Vriezenveen een bijdrage te leveren aan de heemkunde van eigen stee en streek. Deelname aan de bustocht is voor jong en oud en men ontvangt tevens een Tourjournaal, waarin nog eens de ontwikkeling en beschrijving van de kastelen en buitenplaatsen wordt vastgelegd.

Voor opgave en nadere inlichtingen: Museum Oud Vriezenveen, Westeinde 54, 7671 CD Vriezenveen, telefoon 0546-563476.

Nieuwsbericht van de Vereniging Oud Vriezenveen van 16 juni 2005.
Comments