Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2005‎ > ‎

Presentatie CD Ljaemdig Vjenne

Geplaatst 24 aug. 2010 11:59 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 12:18 bijgewerkt ]
Op vrijdag 13 mei wordt de langverwachte CD "Ljaemdig Vjenne" gepresenteerd. Tijdens een wervelende bijeenkomst met veel Vriezenveens dialect kan het publiek kennis maken met het uiteindelijke resultaat.

Na ruim een half jaar voorbereiding zal de werkgroep het resultaat presenteren. Gedurende de afgelopen winterperiode kwam de groep regelmatig bijeen aan de Harmsenweg, waar ze gastvrijheid werd geboden door Gerard en Heintje Companjen. De CD bevat gedichten, anekdotes, liederen en teksten met een totale speelduur van ongeveer zeventig minuten.

Op de presentatie-avond zullen hieruit enkele gedeelten te beluisteren zijn. Na de inloop vanaf 19.30 uur begint het programma voor deze presentatie-avond om 20.00 uur in het Verenigingsgebouw achter de Grote Kerk. Het is een zeer afwisselend programma, dat gepresenteerd wordt door Guus Tijhof en Jan Companjen.

Verschillende Vriezenveners en oud-Vjenneluie zullen een bijdrage leveren in de vorm van een anekdote, gedicht of vertelling. Ook het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen zal haar medewerking verlenen aan de avond. Het koor is evenals de Vriezenveense Harmonie te beluisteren op de CD. Ook het Twenterand Revuegezelschap zal van zich laten horen.

Tenslotte zal de CD "Ljaemdig Vjenne" door de voorzitter van de werkgroep Ben Tilanus worden overhandigd aan burgemeester drs. H. Koetje, de voorzitter Jan H. Nijkamp van de Vereniging Oud Vriezenveen, Thea Kroese, directeur van het Van Deinse Instituut en een aantal speciale genodigden.

Ook zal op deze avond het gekozen "Vjeans Volksleid", dat ook op de CD is te vinden, ten gehore worden gebracht. De prijswinnaars van het geschreven lied zullen tenslotte in de bloemetjes worden gezet.

Tevens is er na afloop de verkoop van de CD voor maar € 7.50. Deze wordt geleverd in een DVD Box met een tekstboekje, zodat u als u de CD draait u kunt meelezen, alles wordt in kleur gepresenteerd.

Artikel van 11 mei 2005.
Comments