Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2005‎ > ‎

CD "Ljaemdig Vjenne" gepresenteerd

Geplaatst 24 aug. 2010 12:00 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 12:01 bijgewerkt ]
Op vrijdag 13 mei 2005 aan de vooravond van de Brandweek werd de langverwachte CD "Ljaemdig Vjenne" gepresenteerd. Tijdens een wervelende show met veel Vriezenveens dialect kon het publiek kennis maken met gedeelten van het uiteindelijke resultaat: een compactdisc met veel Vjeans. De initiatiefnemer Ben Tilanus en de stimulator en uitgever Oud Vriezenveen kunnen tevreden zijn. De avond en de CD kregen een warm onthaal en het gebouw achter de Grote Kerk was nagenoeg tot de laatste plaats bezet.

Gedurende een half jaar in de voorafgaande winterperiode kwam de groep regelmatig bijeen aan de Harmsenweg, waar ze gastvrijheid werd geboden door Gerard en Heintje Companjen. De CD bevat gedichten, anekdotes, liederen en teksten met een totale speelduur van ongeveer zeventig minuten.

Het afwisselende programma, van de avond werd gepresenteerd door Guus Tijhof en Jan Companjen. Verschillende Vriezenveners en oud-Vjenneluie waaronder Anke Webbink, Hans Kobes, Hennie Runhart-Jans, Jo Stegeman-Smelt, Jan Roelofs, Trude Roelofs-Pool en Hanneke Uitslag-Niphuis leverden een bijdrage in de vorm van een anekdote, gedicht of vertelling. Ook het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen gaf haar medewerking aan de avond. Het koor is evenals de Vriezenveense Harmonie te beluisteren op de CD.

Ook het pas opgerichte Twenterand Revuegezelschap liet van zich horen. Hendrik Heikneuter, Fien Fluweel en vele andere creaties van het revuegezelschap lieten de zaal genieten. Rogier IJmker, die ook op de CD de intermezzo's op piano speelt bracht J.S. bach ten gehoren.

Tenslotte werd de CD "Ljaemdig Vjenne" door de voorzitter van de werkgroep Ben Tilanus overhandigd aan burgemeester drs. H. Koetje, de voorzitter Jan H. Nijkamp van de Vereniging Oud Vriezenveen, Thea Kroese, directeur van het Van Deinse Instituut. Ook zal op deze avond het gekozen "Vjeans Volksleid", dat ook op de CD is te vinden, ten gehore worden gebracht. De prijswinnaars van het geschreven lied Herman Stegeman en mevrouw Bramer-Companjen werden in de bloemetjes gezet.

Na afloop begon de verkoop van de CD, die vanaf nu verkrijgbaar is voor € 9.95 op het museum Oud Vriezenveen. Deze wordt geleverd in een box met een tekstboekje.

Artikel van 16 mei 2005.
Comments