Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2004‎ > ‎

Witte huis bezoekt Vriezenveense site

Geplaatst 24 aug. 2010 01:55 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 01:56 bijgewerkt ]
De Twentsche Courant Tubantia - Uit de bezoekersstatistieken van de website www.oudvriezenveen.nl is een opmerkelijk feit naar boven komen drijven. Het lijkt erop dat op 23 februari en op 19 maart van dit jaar vanuit het Witte Huis in Washington de site van de Vereniging Oud Vriezenveen is geraadpleegd.

Het overzicht van 23 februari laat zien dat er om 20:41 contact met de site is gemaakt door de server "Executive Office of The President, Verenigde Staten". Het overzicht van 19 maart geeft een soortgelijk resultaat.

De Vereniging Oud Vriezenveen meent het hoge bezoek te kunnen verklaren. De site heeft een Russische afdeling waarin de handelsgeschiedenis tussen Vriezenveen en de Russische stad Sint Petersburg wordt besproken. De vereniging denkt dat een medewerker van het Witte Huis informatie heeft opgezocht in het kader van de opening van een afdeling van de Hermitage in Amsterdam door kroonprins Willem-Alexander, op 24 februari. De Hermitage is een museum in Sint Petersburg met een wereldberoemde kunstcollectie. Alhoewel het een aannemelijke verklaring lijkt, is het niet zeker dat iemand vanuit het Witte Huis op de Vriezenveense site aan het spitten is geweest.

Dat zit ’m in de techniek van een server. Dit is een centrale computer in een netwerk waarmee verbinding wordt gemaakt met bijvoorbeeld internet. Als er nu een computer in dit netwerk contact maakt met een website ergens op de wereld worden er bepaalde gegevens achtergelaten. Zo ook de naam van de server en het land waarin deze staat. Navraag bij Nedstat, het Nederlandse bedrijf dat de statistieken voor de website bijhoudt, leert dat de gegevens op zich zouden moeten kloppen. Maar door allerlei ingrepen kan het ook mogelijk zijn dat een computer uit een ander deel van de wereld via deze server contact heeft gemaakt met de Vriezenveense site.

Artikel uit De Twentsche Courant Tubantia van 14-04-2004.
Comments