Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2004‎ > ‎

Wie schrijft het "Vjeans Volksleid"?

Geplaatst 24 aug. 2010 11:56 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 12:24 bijgewerkt ]
De werkgroep "Ljaemdig Vjeans" van de vereniging Oud Vriezenveen is druk bezig met de voorbereidingen van een CD waarop in verhaaltjes, zang en voordracht het Vriezenveense dialect wordt vastgelegd. Ondanks meerdere zoekacties zijn wij er tot nu toe niet in geslaagd om een echt Vriezenveens Volkslied te vinden. Een lied over Vriezenveen in het Vriezenveense dialect.

Daarom nodigen wij u uit om een bijdrage te leveren aan ons project door het schrijven van een echt Vriezenveens volkslied, dat we kunnen gebruiken voor ons project "Ljaemdig Vjeans".

De inzendingen zullen worden beoordeeld door de werkgroep en voor de winnaar of winnares is er als prijs het boek "Ken Uw dorp" beschikbaar. Het winnende "Vjeanse Volkslied" zal op de CD gezongen worden door het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen en ook worden gepubliceerd in het kwartaalblad "Waver 't Vjenne".

De tekst van het lied moet te zingen zijn op de wijze van het lied "Nach meiner Heimat", dat u bijgaand aantreft. De werkgroep hoopt, dat velen de pen ter hand zullen nemen en er eindelijk een echt "Vjeans Volksleid" ten gehore gebracht kan worden.

U kunt uw tekst voor het "Vjeanse Volksleid" gedurende de maand september insturen op diskette met uitdraai naar: Werkgroep "Ljaemdig Vjeans", Westeinde 54, 7671 CD Vriezenveen of per e-mail versturen naar c.b.tilanus@tref.nl. De sluitingsdatum voor inzenden is 30 september 2004.

Tekst van Nach meiner Heimat:

Nach meiner Heimat,
Da zieht's mich wieder,
Es ist die alte Heimat doch.
Die selbe Luft,
Die selben frohen Lieder,
Und alles ist ein and'res doch.
Die selbe Luft,
Die selben frohen Lieder,
Und alles ist ein and'res doch.

Wilt u de tekst en de muziek beluisteren, klik dan hier! Nach meiner Heimat, da zieht´s mich wieder gezongen door door Seitz Bub´n (bron: www.Seitz-Bubn.de).

Persbericht van de Vereniging Oud Vriezenveen van 4 september 2004.
Comments