Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2004‎ > ‎

Waver ’t Vjenne deel 6 is uit - Een blik terug en vooruit...

Geplaatst 24 aug. 2010 02:13 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 02:13 bijgewerkt ]
Op zaterdag 28 februari was de lezersdag "Waverdag 2004". Er kwamen velen die dag een bezoek bregen aan het museum Oud Vriezenveen. Er was voor "elck wat wils" en de cultuurhistorie van streek en dorp stond centraal.

Uitvoerige verslagen hebt u kunnen lezen in de regionale en lokale pers. De presentatie van de knipmutsenshow, de dialectquiz, de presentatie van de vereniging, de taxatiehoek, de uitslag van de schrijfwedstrijd "Waver 't Vjenne", de genealogen, de Rusluie met Karina Meeuwse en Marie Thérèse ter Haar. Heeft zij u belangstelling voor de stad aan de Newa gewekt, dan vindt u in dit nummer een inlegvel om met haar de stad te bezoeken. Ook vindt u de bijdragen van de winnaars aan de schrijfwedstrijd in dit nummer.

Er zijn op de Waverdag 2004 veel contacten gelegd en Oud Vriezenveen kan zich verheugen in een groeiende belangstelling voor de cultuur en de historie van 't Vjenne. Wij hopen als redactie daar ons steentje aan bij te dragen door elk kwartaal de geschiedenis levend en levendig te houden voor de leden van de vereniging en de lezers van ons blad. Graag willen we allen, die meegewerkt hebben aan deze dag daarvoor nogmaals hartelijk bedanken.

We kijken in dit nummer ook al weer vooruit. U treft in dit nummer enkele bijdragen aan die de historische relatie tussen Vriezenveen en Rotterdam in de oorlogsjaren beschrijven. De vereniging Oud Vriezenveen gaat op 1 mei 2004 een reünie organiseren voor Rotterdammers, anderen en plaatsgenoten, die daaraan vele herinneringen hebben. De bleekneusjes en de Vriezenveense kennissen uit de gastgezinnen zijn van harte welkom en kunnen het museum bellen om nadere informatie.

Ook zal in de zomermaanden juli en augustus 2004 op dinsdagavond weer de Tour de Vjenne worden gehouden. Een bustocht met een cultuurhistorische tintje, waarvan het thema deze keer zal zijn: "Daar bij die molen.......". De verdere invulling van de Tour de Vjenne is op dit moment nog in nevelen gehuld. We houden u op de hoogte.

Persbericht van de Vereniging Oud Vriezenveen van 9 april 2004.
Comments