Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2004‎ > ‎

Waver ’t Vjenne deel 6 is uit

Geplaatst 24 aug. 2010 02:13 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 02:14 bijgewerkt ]
Het zesde nummer van kwartaalblad van de vereniging Oud Vriezenveen is uit. In het nieuwe nummer van Waver 't Vjenne staat weer een aantal interessante artikelen over de cultuurhistorie van Vriezenveen in omstreken. Veel aandacht deze keer voor de Rotterdamse kinderen, die in de oorlogsjaren Vriezenveen bezochten.

De vereniging Oud Vriezenveen gaat op 1 mei 2004 een reünie organiseren voor de Rotterdammers en de Vriezenveense families en kennissen uit de toenmalige gastgezinnen. Voor deelnemers, die niet de gehele dag kunnen bijwonen, bestaat de mogelijkheid om een deel van de dag mee te maken.

In het blad verder aandacht voor de tentoonstelling in het Catharijneconvent in Utrecht van 24 april tot 11 juli 2004. Deze expositie, die eerder in St. Petersburg werd gehouden, geeft veel informatie over de Hollandse kerk in de Russische hoofdstad en de rol van de Vriezenveners daarin.

Verder een interessant verhaal over "De oole smederieje" van de familie Kenkhuis aan de Bouwmeesterstraat en een jeugdverhaal over "Bommen in de Buterweg". Het verhaal van Johan Eshuis gaat over zijn jeugdherinnering aan de neergeschoten Lancaster van de R.A.F. op het Oosteinde.

Als gast komt deze keer de Oudheidkundige vereniging Den Ham-Vroomshoop aan het woord. Verder een verhaal over de nieuwe website van de vereniging, die onder www.oudvriezenveen.nl is te vinden op het interne. Volgens bronnen zou de website van de vereniging al een tweetal keer bezocht zijn door president G.W. Bush. Tenslotte worden in dit nummer de drie winnende bijdragen aan de schrijfwedstrijd "Waver 't Vjenne" gepubliceerd.

Het blad is te verkrijgen op het museum van de vereniging Oud Vriezenveen tijdens openingsuren en op enkele verkoopadressen.

Artikel uit De Twenterand Courant van donderdag 22 april 2004.
Comments