Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2004‎ > ‎

Waver ’t Vjenne deel 5 is uit

Geplaatst 24 aug. 2010 02:12 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 02:12 bijgewerkt ]
Het cultuurhistorische kwartaalblad Waver ’t Vjenne is aan de tweede jaargang begonnen. Afgelopen week verscheen het nieuwe nummer, waarin veel aandacht besteed wordt aan de Lezersdag 2004. De open dag van het museum Oud Vriezenveen wordt gehouden op zaterdag 28 februari 2004 van 10.00 – 14.00 uur in het museum aan het Westeinde in Vriezenveen.

In het laatste nummer verder een interessant verhaal over de grenspalen tussen Nederland en Duitsland bij Bruinehaar. De Hardenbergers Koop Drenth en Broer de Vries zijn al een aantal jaren bezig met de inventarisatie en vastlegging van alle grenspalen tussen Nederland en Duitsland vanaf Losser tot in Groningen.

Naast de vaste rubrieken ook bijdragen van Karina Meeuwse en Marie-Therese ter Haar over de Ruslui en Sint Petersburg. Een bijdrage van Thea Kroese over haar Van Deinse Instituut, het centrum voor streekcultuur en streektaal in Enschede. En verder maakt ook de taxateur Enno de Boer nader kennis met Vriezenveen over alle kaf en koren, dat er op taxatiedagen in Vriezenveen te voorschijn kwam. Hij zal ook op de Lezersdag aanwezig zijn.

Ook voor de schrijfwedstrijd beginnen de bijdragen al binnen te komen. Nog steeds is elke bijdrage van maximaal 350 woorden welkom. Het moet wel passen in het thema “Waver ’t Vjenne”. Het mag in het Nederlands, maar ook in het dialect. Ook is de inzender vrij in de keuze van proza of rijm. Op de Lezersdag van 28 februari zal de voorzitter van de jury Han Pape de prijswinnaars bekend maken. Graag in getypte vorm op diskette met een uitdraai worden bijdragen verwacht: Waver ’t Vjenne, Westeinde 54, 7671 CD Vriezenveen.

Persbericht van de Vereniging Oud Vriezenveen van 13 februari 2004.
Comments