Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2004‎ > ‎

Oproep teksten en/of voordrachten Vjeans

Geplaatst 24 aug. 2010 11:55 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 11:55 bijgewerkt ]
Een Projectgroep CD “Ljaemdig Vjenne” is van plan een CD te produceren met leuke teksten in zuiver Vjeans. Schrijvers, bezitters en/of voordragers van teksten wordt verzocht contact op te nemen met de projectgroep.

Vjeans is een uniek dialect dat met uitsterven bedreigd wordt. Onder auspiciën van de Vereniging Oud Vriezenveen is een Projectgroep CD “Ljaemdig Vjenne” van plan een CD te produceren in het Vjeans met een leuke mix van conferences, anekdotes, verhalen, herinneringen en gedichten, afgewisseld met wat liedjes en muziek. Opname van de CD vindt plaats op zaterdag 6 november, gehele dag. Presentatie van de CD aan de Vriezenveense bevolking zal zijn op vrijdagavond 13 mei 2005, als opstapje naar de 100-jarige herdenking van de Grote Brand in Vriezenveen.

De Projectgroep is nog op zoek naar bezitters of schrijvers van leuke teksten die een relatie hebben met Vjenne en/of mensen die teksten in zuiver Vjeans kunnen voordragen. Het hoeft niet alleen over vroeger te gaan. Zijn er nog jongeren of schoolkinderen die iets in goed Vjeans op het podium kunnen brengen? Wie ons verder helpen kan wordt verzocht contact op te nemen met de Projectgroep, telefoon 0546-561316, email c.b.tilanus@tref.nl.

Persbericht van de Vereniging Oud Vriezenveen van 8 juni 2004.
Comments