Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2004‎ > ‎

Eerste Tour De Vjenne 2004 gefinished

Geplaatst 24 aug. 2010 11:00 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 12:25 bijgewerkt ]
De eerste Tour de Vjenne 2004 langs molens in Twente en Bentheim is gisteren verreden. De vereniging Oud Vriezenveen organiseert ook de komende woensdagavonden deze bustocht onder de titel “Daar bij die molen…”. Alle bustochten zijn voor dit jaar volgeboekt.

De tocht ging vanaf de Leemansmolen in Vriezenveen, waar vrijwillig molenaar Wim de Goeijen uitleg gaf over de molen richting Geesteren. Via Geesteren, Fleringen (molens Herinckhave en Frielink) en Weerselo ( De Vier Winden) werd koers gezet naar Ootmarsum (Molen van Oude Hengel).

Rond de klok van acht uur arriveerde het gezelschap in Lage, waar molen en kerk werden bezichtigd. Ook was hier in de Teestube een ontvangst met “Kaffee en Kuchen” en stond de accordeonist Gerrit Versteeg van de Mooie Vrouwenweg uit Almelo het gezelschap op te wachten met zijn vrolijke klanken. Dat was ook wel nodig, want het weer was een beetje de spelbreker op deze tocht door de mooiste plekken van Twente. Molenaar Horst van den Bosch vertelde alle ins en outs over de molen van Lage en Hans Kobes vertelde de geschiedenis van het kerkje van Lage. Rond negen uur zette de Tour weer koers naar Vriezenveen, waar men even na tienen weer arriveerde bij de Leemansmolen.

Nieuwsbericht van de Vereniging Oud Vriezenveen van 14 juli 2004.
Comments