Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2004‎ > ‎

Bustour de Vjenne loopt als een trein

Geplaatst 24 aug. 2010 10:58 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 11:00 bijgewerkt ]
Op de woensdagavonden 14, 21, 28 juli en 4 en 11 augustus organiseert de vereniging Oud Vriezenveen een Tour de Vjenne. Het is voor de tweede keer, dat deze cultuurhistorische tochten worden gehouden. Ook dit jaar blijken de avondtochten een groot succes. De Tours de Vjenne met als thema “Daar bij die molen...” zijn voor de eerste twee avonden al volgeboekt.

De tocht in een luxe touringcar start elke avond om 18.00 uur bij Leemansmolen te Vriezenveen. Er is aan de Hammerweg voldoende parkeergelegenheid op het tegenover gelegen terrein van Bouwcenter Van den Bosch.

Tijdens de tocht ligt het accent op de cultuurhistorische ontwikkeling van molens in en rondom Vriezenveen en het gebruik nu en de eeuwen door. De bustocht wordt een aantal keren onderbroken voor een kort bezoek aan een wind- of watermolen. De tocht wordt begeleid door medewerkers van de vereniging en de Vriezenveense vrijwillige molenaar Wim de Goeijen als kenner van de lokale- en regionale molens.

Voor de Tour de Vjenne op de woensdagavonden 28 juli en 4 en 11 augustus kan men nog kaarten van 10 Euro verkrijgen tijdens kantooruren op het museum van de vereniging Oud Vriezenveen, Westeinde 54 in Vriezenveen. Wanneer men van te voren inschrijft is men verzekerd van een plaats, want de deelname aan elke tour sluit met vijftig personen. Met dit initiatief hoopt de vereniging Oud Vriezenveen een bijdrage te leveren aan de heemkunde van eigen stee en streek. Deelname aan de bustocht is voor jong en oud en men ontvangt tevens een Tourjournaal, waarin nog eens de ontwikkeling en beschrijving van de molens wordt vastgelegd.

Nieuwsbericht van de Vereniging Oud Vriezenveen van 22 juni 2004.
Comments