Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2004‎ > ‎

Bleekneusjesdag Vriezenveen succesvol

Geplaatst 24 aug. 2010 11:46 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 11:46 bijgewerkt ]
De Bleekneusjesdag in Vriezenveen bracht een hernieuwd weerzien voor veel Rotterdammers. De vereniging Oud Vriezenveen organiseerde op 1 mei 2004 een dag voor Rotterdammers, anderen en Vriezenveners. Zij waren in de oorlogsjaren als kinderen naar Vriezenveen gekomen.

Burgemeester Koetje mocht om 12.00 uur meer dan honderdvijfentwintig gasten welkom heten die in de oorlog voor lange of korte tijd in Vriezenveen als gasten verbleven. Met een brief van burgemeester Opstelten en een aandenken brachten de Rotterdammers hun dank nogmaals over voor toen en nu.

Vele contacten werden er deze dag gelegd en na een bezoek aan het museum Oud Vriezenveen en de Grote Kerk, die velen nog kenden uit de oorlogsjaren werd de lunch gebruikt bij bistrorestaurant Koebrugge. Met een bustocht door en rondom Vriezenveen werd weer kennisgemaakt met plekjes van toen, die na zestig jaar wel sterk veranderd waren.

Na vieren ook bistrorestaurant Koebrugge de plek om met inwoners en Rotterdammers onder elkaar voor het "noaproaten". De vereniging Oud Vriezenveen kan terugzien op een geslaagde dag voor veel Rotterdammers, die nog steeds met genoegen terugdenken aan "’t Vjenne".

Dit artikel werd op 1 mei 2005 gepubliceerd op de website www.twenteranddigitaal.nl.
Comments