Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2004‎ > ‎

President Bush ontdekt website Oud Vriezenveen

Geplaatst 24 aug. 2010 01:53 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 01:55 bijgewerkt ]
Was het George W. Bush, die als één van de eersten de website van de Vereniging Oud Vriezenveen bezocht? Uit de bezoekersstatistieken van de website blijkt, dat er op 23 februari om 20:41 uur uit de Executive Office of The President of the United States of America de website is bezocht. Natuurlijk rijst dan de vraag: "Maar waar was Bush dan naar op zoek?" Jansen & Tilanus, de grote brand van 1905 of de ruilverkaveling. Zijn familienaam zal het wel niet zijn geweest, want deze komt immers niet voor in de Vriezenveense stamboom. Maar natuurlijk; het was de Russische afdeling.

Toeval of niet, maar een dag later zou door kroonprins Willem-Alexander de eerste fase van de Hermitage in Amsterdam geopend worden. Bush wilde weten of zijn Russische vriend Poetin bij de opening aanwezig zou zijn om het Griekse goud te bewonderen. Dit kon wel eens het geval zijn. De Amsterdamse Hermitage is de nieuwe permanente vestiging van het Staatsmuseum de Hermitage in Sint-Petersburg. Laat in St. Petersburg nou net president Poetin geboren zijn.

Al surfend op het internet kwam Bush terecht op de nieuwe website van de Vereniging Oud Vriezenveen. De Russische afdeling van het museum zal zijn aandacht hebben getrokken. De Russische afdeling uniek voor Nederland, geeft de handel op St. Peterburg van ca. 1750 tot 1917 weer.

Zoals het hoort in het digitale informatietijdperk, is ook de Vereniging Oud Vriezenveen met haar Museum Oud Vriezenveen te vinden op het wereldwijde web. Via www.oudvriezenveen.nl houdt de vereniging geïnteresseerden op de hoogte van haar activiteiten en de collectie van het museum. Ook komt volop de historie van de gemeente Vriezenveen aan de orde. De vereniging wil haar internetpagina's flink actueel houden. Zo zullen we binnenkort vernemen, wie het 1000e lid van de vereniging wordt.

Als u ideeën, suggesties of opmerkingen heeft over de website, vinden wij het leuk om uw reactie in het gastenboek te mogen lezen. Ook voor plaatsing van artikelen dan wel foto's kunt u contact opnemen met het Museum Oud Vriezenveen, Westeinde 54, 7671 CD Vriezenveen, tel. (0546) 563476 (tijdens kantooruren) of een berichtje mailen naar de vereniging.

Bush blijft geïnteresseerd, want op 19 maart is hij wederom op de website gesignaleerd. Zouden Bush en Poetin binnenkort Nederland soms bezoeken? De voorbereidingen lijken in volle gang, waarbij een bezoek aan ons museum niet uit te sluiten valt. Ze zijn wat ons betreft van harte welkom.

Bericht van de Vereniging Oud Vriezenveen van 12 april 2004.
Comments