Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2003‎ > ‎

Waver 't Vjenne deel 2 is uit

Geplaatst 24 aug. 2010 01:59 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 02:01 bijgewerkt ]
Deze week verschijnt het tweede nummer van het historisch kwartaalblad "Waver 't Vjenne". Leden van de vereniging Oud Vriezenveen krijgen deze week het tweede nummer van het blad in de brievenbus. Naast het verenigingsnieuws kent het blad weer een aantal zeer interessante artikelen over historisch Vriezenveen.

In een uitvoerig artikel schets Gerrit de Witte de geschiedenis van Vriezenveen en de Sibculose kloosterboerderijen. Verder een uitvoerig portret over Roel Jansen, die een eigen museum heeft met werken van de Vriezenveense kunstschilder Bernard Jaspers Faijer, waarvan momenteel een expositie loopt in de Peddemorsboerderij.

Verder een verhaal van dr. Everhard Jans over de 50 jarige Westerkerk en een bijdrage van José Bosch-Höfte over het schoolhoofd Harmen Systra en zijn passie voor fotografie. Henk Bosch verdiepte zich in de geschiedenis van de Ooievaars op 't Vjenne en verder een groot aantal vaste rubrieken zoals Gast aan het Woord, Toen en Nu, Uit de Collectie en Zomaar een verzamelaar.

In deze nieuwe rubriek "Zomaar een verzamelaar" komt het echtpaar Ossevoort-Koebrugge aan het woord over hun verzameling "Koeien". Deze nieuwe rubriek wordt gepubliceerd in combinatie met een mini-expositie over hun verzameling, die de komende drie maanden tijdens openingsuren in het Museum Oud Vriezenveen is te bewonderen.

Geïnteresseerden in het kwartaalblad kunnen losse nummers kopen voor € 3,25 bij de plaatselijke boekhandels De Jong, De Akker, De Boekelier en drukkerij Boswinkel in Vriezenveen en supermarkt C1000 te Westerhaar. Ook kan men in de museumwinkel van Oud Vriezenveen het blad verkrijgen of zich opgeven als lid van de historische vereniging. Museum Oud Vriezenveen, Westeinde 54, 7671 CD Vriezenveen; telefoon 563476.

Persbericht van de Vereniging Oud Vriezenveen van 24 juni 2003.
Comments