Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2003‎ > ‎

Eerste Tour de Vjenne gefinished

Geplaatst 24 aug. 2010 10:57 door Vereniging Oud vriezenveen   [ 24 aug. 2010 10:58 bijgewerkt ]
De proloog van de eerste "Tour de Vjenne", georganiseerd door de vereniging Oud Vriezenveen, is gisteravond succesvol verlopen. De cultuurhistorische bustocht rond Vriezenveen met als thema "Langs boerenbouw en boerenland" kon zich verheugen in een grote belangstelling. Om zes uur vertrok de luxe touringcar van Schepers Tours, die tot de laatste plaats bezet was, vanaf de Ole Vjennemaaikt.

Via Dalweg en Sibculo werd koers gezet naar de boerderij "Salvus" aan de Tonnendijk in Vroomshoop. Hier werd de boerderij van het Oldambster type bekeken en de ateliers van de kunstenares Louise Bramer. Vandaar ging het via Westerhaar-Vriezenveensewijk en Vriezenveen richting Aadorp.

Via de Aadijk en de Aaboer wachtte het gezelschap een warm welkom op de ruilverkavelingsboerderij van de familie Dekker aan de Westermaatweg. Hans en Adrie Dekker ontvingen de gasten met hun heerlijke (chocolade)melk en lieten het boerenbedrijf in bedrijf aan de tourgasten zien. Over de bezochte boerderij werd uitleg gegeven door de cultuurhistoricus dr. E. Jans.

Via de ruilverkavelingwegen in de Oostermaten en de Weitemanslanden zette men koers naar de boerderij/bosbessenkwekerij "De Greftenhoeve" van de familie Vrielink aan de Greftenweg in De Pollen. Hier werden de deelnemers getrakteerd op koffie met bosbessenvlaai en de gezellige, muzikale klanken van het accordeonduo "De Batse". De tocht werd voortgezet langs de monumentale boerderij "De Brager" in Geesteren en via de Vermolenhoek, Bruinehaar en De Pollen werden de meest karakteristieke boerderijen langs de dorpsstraat in Vriezenveen vanuit de van airco voorziene touringcar bekeken.

Rond de klok van tien werd eer gefinished op de Ole Vjennemaaikt en hadden de meesten een aardige indruk van de zes eeuwen agrarische cultuurhistorie van Vriezenveen en omgeving. Ook de komende weken zal er elke dinsdagavond een "Tour de Vjenne" worden verreden. Er zijn voor deze laatste etappes nog slechts enkele plaatsen beschikbaar, want de belangstelling is groot. Reden voor de organisatie van de tocht om vast te stellen, dat het bij deze eerste Tours de Vjenne niet zal blijven.

Nieuwsbericht van de Vereniging Oud Vriezenveen van 6 augustus 2003.
Comments