Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2002‎ > ‎

Geen geld in begroting - Gemeente investeert niet in trouwzaal

Geplaatst 26 aug. 2010 01:14 door Vereniging Oud vriezenveen
De gemeente Twenterand voelt er niets voor geld te pompen in de alternatieve trouwlocatie van het museum Oud Vriezenveen. Er ligt een subsidie-aanvraag op tafel voor het opknappen van de lokatie en de aanschaf van airconditioning. De gemeente wil er niet aan.

In een gemeentelijke nota wordt aangegeven dat ‘de staat van de ruimte naar onze mening niet zodanig is, dat een opknapbeurt noodzakelijk is. Wel zou een airconditioning wenselijk zijn. Echter op dit moment is voor het jaar 2002/2003 geen bedrag opgenomen als investering voor een alternatieve trouwlokatie’, aldus de gemeente.

Daarmee krijgt het bestuur van de Vereniging Oud Vriezenveen, die het gebouw exploiteert, nul op het rekest. Deze club wilde bijna 5,5 duizend euro. Het meeste geld was bestemd voor nieuwe vloerbedekking en raambekleding. Verder moest er geld komen voor kroonlampen, verf en behang, een nieuw kleed en een nieuw plafond. Los daarvan laat de club weten de kosten beperkt te kunnen houden door de inzet van vrijwilligers. Burgemeester H. Koetje liet echter deze week tijdens de persconferentie weten dat er geen geld was gereserveerd in de begroting voor het opknappen van de trouwzaal. Bovendien trok hij het vergelijk met de trouwzaal in het gemeentehuis van Vriezenveen, waar eveneens op dit moment geen geld wordt gereserveerd voor het opknappen van de trouwzaal. Inmiddels is het bestuur van de Vereniging Oud Vriezenveen op de hoogte gebracht van het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Twenterand.

Paradox
Enigszins paradoxaal op de afwijzing van het gemeentebestuur is de gemeentelijke tekst in de gemeentegids van Twenterand over alternatief trouwen in het museum Oud Vriezenveen. In die tekst zijn de loftuitingen over de lokatie immers niet van de lucht: ‘De mooiste dag van je leven wil je natuurlijk zo romantisch mogelijk beleven. Trouwen in een voormalig gemeentehuis? In Vriezenveen is het mogelijk om te trouwen in een historische omgeving.’ Daarbij wordt verwezen naar het museum. Het is nog niet bekend of de gemeente de komende jaren geld investeert voor een opknapbeurt van het historische pand.

Bericht van De Twentsche Courant Tubantia van 7 september 2002.
Comments