Hoofdmenu‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Nieuws 2000‎ > ‎

Tilanus eregast op opening `Textiel historie`

Geplaatst 26 aug. 2010 01:09 door Vereniging Oud vriezenveen
Historisch Museum Oud Vriezenveen sluit aan bij het landelijke thema `Jaar van de textiel` en doet dat door een expositie in te richten in het eigen museum. Toepasselijker kan bijna niet. Ook al omdat het hier om een museum gaat, waar tal van textielschatten die Vriezenveen rijk is ten toon worden gesteld.

Als openingsstunt had de organisatie niemand minder dan J.W.F. Tilanus in huis gehaald, als de laatste nog in leven zijnde Tilanus. Bekend van Jansen & Tilanus. Daar had de hoofdgast van deze middag (op de foto tweede van rechts) ook daadwerkelijk nog gewerkt.

De uitnodiging van Tilanus gaf zonder meer extra cachet aan het geheel. Hij gaf met plezier gehoor aan de uitnodiging van het bestuur van de Vereniging `Oud Vriezenveen` om de nieuwe tentoonstelling `Textiel historie` te openen.

In die historie neemt Jansen & Tilanus uiteraard een belangrijke plaats in. Het bedrijf heeft niet alleen vele jaren in Vriezenveen als belangrijkste textielwerkgever gediend, maar ook de eigen naam en die van Vriezenveen tot in de verste uithoeken van Nederland uitgedragen. De naam was zo bekend dat onder andere zanger/cabaretier Louis Davids de naam - als productaanduiding - zelfs in één van zijn liedjes verwerkte.

De tentoonstelling waar ook historische materialen van de andere textielgrootheden uit Vriezenveen zijn te bewonderen, is gedurende de openingstijden van het museum te bezichtigen.

Bericht van De Twentsche Courant Tubantia van 2 maart 2000.
Comments